Herinnering
MORGEN, Vrijdag 11 december, ophalen van de kerstpakketten: 15-17 uur Buurtschapshuis Sinderen.
De geplande werkvergadering kan jammer genoeg niet doorgaan wegens de “coronabeperkingen”.
Overige data:
Ledenvergadering: 9 maart 2021
Feestavond: 24 april 2021
Laten we hopen dat het dan weer kan.

Nieuw ventilatiesysteem in de bussen
Op donderdag 10 december zijn onze (nieuwe) bussen naar Utrecht gebracht. Daar worden de Hepa-luchtfilters ingebouwd door de firma Tribus. Onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat er daarmee voldoende bescherming tegen het coronavirus wordt geboden.

Niet iedereen vindt het verantwoord om te rijden
We hebben de collega’s gebeld die eind september het risico om te gaan rijden nog te groot vonden om te horen hoe ze er tegenaan kijken nu de bussen zijn voorzien van kuchscherm” en Hepa-filter. Enkelen vinden het risico nog te groot en zij beginnen voorlopig nog niet. De meesten willen weer aan de gang gaan, sommigen wel met enige aarzeling.

Personen
Ada Bussink en Jan Heusinkveld hebben laten weten dat zij stoppen met rijden. Uiteraard nemen we nog een keer officieel afscheid van hen. Gelukkig is Harry Janssen weer goed opgeknapt en hij gaat in het nieuwe jaar weer achter het stuur.

Nieuw rooster
We hebben 2 mensen minder en voorlopig rijdt nog niet iedereen. We willen graag weten wie er één of meer diensten extra wil rijden in de komende maanden. Wil je dat even melden bij Jan Wink: 06-5391 7614.

Nieuwe coördinator
Komend voorjaar vindt Jan Wink het welletjes en stopt hij als coördinator en bestuurslid bij onze vereniging. We zijn blij dat we een opvolger hebben gevonden voor zijn werkzaamheden. Dat is Roel Corzaan, die sinds februari als chauffeur actief is. Hij wordt de komende maanden door Jan ingewijd in de kneepjes van het vak.

Instructies nieuwe bussen en betaalsysteem
Zoals bekend hebben we 2 nieuwe bussen “gekregen”. Die zijn wat betreft bediening wat anders dan de oude. Er zitten bijvoorbeeld meer bedieningsknopjes op het stuur. Ook is er een nieuw betaalsysteem geplaatst, evenals het luchtfilter. Kortom: er is van alles waar we even aan moeten wennen.
Wanneer de bussen terug zijn organiseren we de instructie in kleine groepjes “coronabestendig”.

Wanneer weer starten van de buurtbusdiensten?
Als alles op tijd is ingebouwd proberen we op 4 januari de diensten weer te beginnen.
Of dat lukt moet blijken.
Intussen wensen we iedereen mooie, en vooral gezonde Kerstdagen en Jaarwisseling.